Умілість користуватись друкованими планами їзди

В умовах розвиненої цивілізації в новітні часи рідко коли можна пуститись у дальшу мандрівку назустріч з природою безпосередньо з міста. Завжди доведеться їхати до точки вимаршу різними засобами новітнього транспорту, не раз на велику віддаль. В житті доведеться теж кожному подорожувати на дальші віддалі залізницею, автобусом, кораблем чи літаком.

Тож Тобі, кандидатові на пластуна скоба, треба вміти заплянувати собі подорожі різними родами транспорту як у державі, у якій живеш, так і поза її межами.

Для цього мусиш навчитися користатися друкованими плянами їзди. В європейських державах, де залізницями чи автобусними лініями управляє держава, існують пляни їзди для цілого руху даного транспорту, видані однією книжкою з докладним поясненням. У державах Північної Америки кожна транспортова компанія видає власні пляни їзди. їх можна безкоштовно одержати в агенціях автобусових, залізничних, літунських чи корабельних ліній.

Хто вміє заздалегідь скласти собі цілу подорож з докладним часом виїзду, сполучень різних ліній засобів транспорту, приїзду на місце тощо, той ніколи не запізниться до поїзду чи літака ні не пропустить вигідного сполучення; його не зустрінуть жадні несподіванки і труднощі. Він може не раз теж порадити чи допомогти іншим, яким важко дати собі раду, бо користатися друкованими плянами їзди недосвідченій людині не так то й легко.